Bireysel Danışmanlık

     Herkes yaşamının bir döneminde psikoloğa ihtiyaç duyabilir. Hatta Psikologlarda. Kendinin farkında olmayan insan, yıllarca bir şeyler alıyorum ve veriyorum düşüncesiyle birçok şey yapar ve bir gün dönüp ardına baktığında en büyük acıları, en büyük mutsuzlukları kendine ve en yakınındakilere verdiğini fark eder. Yakınlaştıkça acı vermiş ve acı çekmiştir.

yaşam içersinde hepimiz bazı zorluklar ve stres verici olaylar yaşarız. Bu sorunlar bazen ailemiz, bazen bir arkadaşımız, bazen patronumuzla ilgili olabileceği gibi bazen de kontrolümüz dışında gelişen olaylarla ilgili olabilir. Hayatın ana yolundan patika yollara saptığımız, kafamızın karıştığı, yalnız, çaresiz, amaçsız, beklentisiz, kararsız, olduğumuz zamanlarda kısa süreli destek almak, daha mutlu, yaşadığımız anın farkında olarak, hayattan zevk almamıza sağlayabilir.

Bireysel danışmanlık
; kronik duygusal zorluklar ve normal yaşam olaylarıyla başa çıkmayla ilgili karşılaşılan yetersizlikleri tanımlamak, daha etkili başa çıkma stratejileri geliştirme ve kişisel amaçlara ulaşmayı hedefleyen destekleyici bir süreçtir. Danışan ve terapist arasında ki bu süreç; güven, koşulsuz kabul, yargılayıcı olmama ve gizliliğe dayalıdır. Danışanın izni olmadan her hangi birine ya da aile bireyine bilgi verilmesi söz konusu değildir.

Psikolojik danışma
sohbet etme, anlatıp rahatlama ya da kişiye akıl-öğüt verme süreci değildir. Terapist danışandan daha zeki ya da yetenekli değildir. Terapist kuramsal bilgisi ile önce danışanın yaşadığı sorunları tüm gerçekliği ile tanımlamasını, ardından kişinin sahip olduğu güçlü yanları ortaya çıkarmasını sağlar. Bunun ardından sorunlara yönelik neler yapılabileceğine karar verilerek harekete geçilir. Kişilerin yaşadığı sorunlar bazen düşünce, bazen duygusal bazen de davranışsal kökenli olabilir. Her bir sorun için terapist teknik ve yöntemlerini kişiye göre yeniden düzenleyerek kişinin kendi ile barışık, sağlıklı düşünebilen, sağlıklı hissedebilen, kendi kararlarları kendisi alabilen işlevsel bir birey olması konusunda danışana yardımcı olur.

Bireysel danışma süresi yaklaşık olarak 50 dakika sürmektedir. Kişilerin yaşadığı sorunlara ve kişinin motivasyonuna bağlı olarak genelde haftada ya da iki haftada bir aralıklarla yapılmaktadır. Kişinin yaşamındaki sorunlar daha iyiye gittikçe görüşme sıklıkları azaltılarak psikolojik danışmanlık süreci sonlandırılmaktadır. Yaşanılan soruna, kişiye ve koşullara göre psikolojik destek süreci 1-2 seanstan 1-2 yıla kadar sürebilmektedir. Bunu belirleyen faktörlerden biri de uzmanın kullandığı yöntemdir. Bazı yaklaşımlar 2-12 seans arasında psikolojik desteğin yeterli olabileceğini ön görürken, bazı yaklaşımlar bunun 2-5 yıllık bir süreçte sağlanması gerektiğini önermektedir. Kurumumuzda hem uzun hem de kısa süreli psikolojik destek yöntemleri danışanın ihtiyacına göre uygulanmaktadır.   

HANGİ DURUMLARDA BİREYSEL PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ ALINMALI?

Kendinizi mutsuz hissediyorsanız

Umutsuz hissediyorsanız

Kaygılarınız varsa

Bağımlılıklarınız varsa

Sık ağlıyorsanız

Gündelik yaşamınızda, okul ya da iş yaşamınızda sorunlar yaşıyorsanız

Sürekli yorgun hissediyorsanız

Uyku sorunu yaşıyor, yataktan çıkmak istemiyorsanız

Kendinize ya da çevrenizdekilere zarar verme düşünceleriniz varsa

Çevrenizdeki ki kişilerle sık sık sorun yaşıyorsanız

Alkol kullanımınız arttıysa

Aşırı iştah ya da kilo kaybınız varsa

Psikoloğa gitmem gerekiyor mu diye düşüyorsanız

Ya da etrafınızdaki insanlar ”psikolojik desteğe ihtiyacın var” şeklinde söylemlerde bulunuyorlarsa

Bir uzmana danışıp onunda fikrini almayı düşünebilirsiniz. Sonuçta herkesin bir psikoloğa, psikologlarında en az iki psikoloğa ihtiyaçları vardır; terapist ve süpervizör olarak :)  



DOĞRU UZMAN PSİKOLOĞU, KENDİME UYGUN PSİKOLOĞU NASIL BULABİLİRİM?

İzmir’de çalışan bir çok psikolog bulunmaktadır. önemli olan sizin sorununuza uygun doğru psikoloğu bulmaktır. Her psikoloğun uzmanlaştığı farklı alanlar vardır. bu nedenle başvurduğunuz psikoloğun uzman psikolog (yüksek lisans eğitimi almış) olması çok önemlidir. Ancak diğer taraftan Uzman psikologlarda her türlü sorunda size yardımcı olamazlar. Doğru psikoloğu seçerken, Psikoloğun eğitim aldığı bölüm, Yüksek lisans yaptığı bölüm, psikolojiyle ilgili aldığı ek eğitimler, çalışma alanları ve yazdığı makaleler size yol gösterecektir. İzmir psikolog bulma konusunda oldukça şanlı bir şehir, yeter ki siz ne aradığınızı bilin. Başvuracağınız psikoloğun öz geçmişi size yardımcı olacaktır. İzmirde Psikolog arıyorsanız Değişim Psikoloji Danışöamlık Merkezi olarak yanınızdayız.



Diğer Hizmetlerimiz :

 Çift Danışmanlığı
 Cinsel Sorunlar
 Çocuk ve Ergen Psikolojisi